Perníková chaloupka ve Vysočanech

6. listopadu 2008 v 0:03 | Veronika Pitrová |  La vie en rose à Paris
Pravidelnému čtenáři toho blogu jistě neuniklo, že jednou z mých kulinářských specialit je extrémně lahodný, fantasticky vonící a na jazyku se rozplývající perníček. Jsou i tací, kteří za touto dobrotou jedou více jak tisíc kilometrů. Já to naprosto chápu, protože pokud má člověk alespoň nějaké chuťové buňky, jedná se opravdu o tzv. "gastronomický orgasmus". A přece...

Dozvěděla jsem se, že mi ve Vysočanech roste konkurenční Perníková chaloupka! Ts! Takže aby bylo jasno...Verunky perníček je jen jeden jediný, nenapodobitelný, nenahraditelný a zcela originální za použité velmi tajné receptury, která se skládá především z velmi vzácného koření.

Pro pořádek tedy: toto je originál!
A toto je kopie z Vysočanské Perníkové chaloupky:
Nenechte se zmást kvalitou fotografii, ta je dána kvalitou fotoaparátů v mobilních telefonech. Ani velikostmi mandlí a jejich uspořádáním. Lze si povšimnout, že autor "plagiátu" se snažil vzhled pochoutky vylepšit, nicméně umění "Verunčina perníčku" spočívá právě v onom originálním rozmístění mandlí na povrchu. Z fotografie lze dále vyčíst, že okraje NEoriginálního výrobku nejsou dostatečně pokryté čokoládou a lze se tedy domnívat, že budou při konzumaci nepříjemně osychlé a nesnadno polykatelné.
V neposlední řadě je třeba mít napaměti, že exteriér může někdy klamat, vždy jde o to, co je uvnitř! :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kačenka Kačenka | E-mail | Web | 6. listopadu 2008 v 0:20 | Reagovat

Taková plagiátorská drzost! Já bych si to bejt tebou nechala určitě patentovat, protože může přijít další mandličkář a konkurence poroste:-)) Kupuju letenku a letím koštnout;-))

2 Maruška =) Maruška =) | E-mail | Web | 9. listopadu 2008 v 17:21 | Reagovat

Mno, ten druhý perník, ten plagiát vypadát jak kdyby byl otrávený.. taková zvláštní barva... no ne? =)

3 Dejf Dejf | Web | 10. listopadu 2008 v 10:46 | Reagovat

Ty potvoro jedna, takhle bez varování pohanit můj um :-) Takže: nejedná se o plagiát, ale o JINÝ perníček, předlož jednoznačný a jasný důkaz, že "perník" je Tvůj originál, dovolím si tvrdit, že nejsi první, ani poslední kuchařka, resp. pekařka, která ho upekla. .-) Je důležité dodat, že se ve Vysočanech nikdo ani náhodou nepokoušel o plagiát ani kopii! ... I ten druhý perník je originál, protože uvnitř není v žádném případě suchý - já jsem dovnitř totiž přidal ještě banány, které mu dodaly neopakující se a jedinečný šmnc. Exteriér sice může klamat, ale je třeba mít na paměti, že pokud bys i Tvůj perník vyfotila takto z boku, vsadím boty, že bys jen těžko mohla napsat něco o suchých okrajích :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama